¿Qué es la Marea roja?


" La marea roja comienza cuando las personas desempleadas nos damos cuenta que nuestra situación no es temporal y tampoco lo es nuestra marginación.
Cuando percibimos que si nos movemos algo puede cambiar. Cuando nos damos cuenta que somos muchas y no tenemos nada que perder.
Cuando asumimos que tenemos mucho tiempo para actuar y ha llegado la hora de salir a escena. Que tiemble el sistema, pues la Marea roja ha iniciado su marcha."

lunes, 26 de febrero de 2018

El Plenari de l'Ajuntament d'Alacant aprova la Declaració Institucional presentada per l'Espai de Trobada per la Llibertat



El passat 25 de gener el Plenari de l'Ajuntament d'Alacant va aprovar la Declaració Institucional presentada per l'Espai de Trobada per la Llibertat, en el qual denunciàvem la impunitat feixista i les amenaces, insults i provocacions que han hagut de patir els participants a diverses mobilitzacions a causa de la presència i actitud violenta de grupuscles feixistes i la tolerància policial.
Després d'una llarga espera, els representants de l'Espai de Trobada per la Llibertat vam poder intervenir en el Plenari i defensar la proposta, amb una dura crítica a les lleis del règim del 78 i a la permissivitat amb la qual actua el feixisme als nostres carrers. La declaració va ser aprovada amb els vots a favor dels Grups Municipals del Psoe, Compromís i Guanyar, l'abstenció de Ciutadans, i el vot en contra del PP, amb aixó aconseguim que l'Ajuntament d'Alacant es posicionés en defensa dels més elementals drets democràtics.
Des de l'Espai de Trobada per la Llibertat agraïm la col·laboració a l'Associació d'Amistat amb Cuba Miguel Hernández, que ens va donar el suport legal per a poder intervenir en el Plenari,  a continuació reproduïm el text amb el que L´Espai va defendre la Declaració:
Buenos días a todas las personas asistentes a este acto.
Desde L´Espai de Trobada per a la Llibertat, no venimos a hablar de nuestras discrepancias sobre las leyes que regulan el derecho a la libertad de expresión, de reunión o de manifestación. Leyes, a nuestro entender restrictivas y que en muchos casos criminalizan la protesta social y amparan montajes policiales (demasiados ha habido en los últimos años). Leyes contra las que en este mismo ayuntamiento presentamos no hace mucho una declaración institucional por la Amnistía Social y contra las leyes mordaza. Leyes legisladas con el apoyo de la mayoría de los partidos que se sientan en los escaños del parlamento del estado, de las comunidades autónomas y de los municipios como éste. No, no venimos a hablar de nuestras discrepancias con esas leyes.
Venimos a hablar de como se ejecutan según quien sea la agrupación o persona sobre las que se aplican:
  • De forma rigurosa y muchas veces abusiva contra los movimientos sociales, tan abusiva que algunos jueces han desestimado las denuncias y querellas presentadas.
  • De forma tolerante, podríamos decir cómplice, contra los hechos cada vez más frecuentes de grupos de ultraderecha o incluso fascistas, que al amparo de dicha tolerancia se dedican a boicotear de forma violenta actos que cumplen la legalidad vigente.
No nos vamos a referir a dichos sucesos, ya relatados muchos de ellos, en la propuesta que se debate. No vamos a criticar actuaciones oficiales (que ya se ponen en evidencia ellas solas) en las que afirmaciones como Rojos de uno en uno al paredón”, en una convocatoria por Whatsapp de extrema derecha que animó a “llevar bates” o a “pisarles la cabeza” a los “perroflautas”, no constituyen un delito de odio para el Ministerio Fiscal. No vamos a recordar la impunidad con la que se inundaron las redes, días antes de la manifestación debidamente convocada en esta ciudad el pasado 28 de octubre, con afirmaciones como: “Con banderas y porras por favor, que se vayan calentitos para casa” o “Deberíamos hacer una contramanifestación y darles de palos hasta que se vayan a Cataluña.”
No vamos a denunciar, tampoco, los tratamientos sesgados de medios de comunicación sobre los hechos narrados en la declaración institucional.
Solo queremos dejar claro una cosa: la incoherencia de legislar unas leyes y aplicarlas o no, según interese. Y el desamparo institucional ante cada amenaza, insulto y agresión fascista. Desamparo para quienes nos manifestamos ejerciendo nuestros derechos,
Se les llena la boca de democracia, pero consienten, al no denunciarlo abiertamente, el trabajo sucio que esos grupos llevan a cabo.
Por ello solicitamos que este pleno apruebe la declaración institucional presentada y deje claro que este ayuntamiento no es cómplice de los hechos que en ella denunciamos.
¡¡¡No a la impunidad!!!
¡¡¡Tolerancia cero con el fascismo!!!

Tambe volem agrair a Guanyar Alacant, per totes les facilitats burocràtiques que ens han donat per a presentar la Declaració Institucional que reproduïm a continuació:
DECLARACIÓ INSTITUCIONAL APROVADA
Perquè el dret de manifestació siga lliurement exercit, no es poden permetre actes que atempten contra aquest dret reconegut per l'ordenament jurídic i que puguen causar pertorbacions de l'ordre públic i posar en perill a persones i béns. Darrerament, arran del Procés català, hem pogut comprovar que aquesta premissa no es compleix quelcom que atempta contra la salut democràtica d'aquesta societat.
El passat 1 d'octubre, en aquesta ciutat d'Alacant, una concentració degudament comunicada en suport al dret a decidir del poble català va haver de suportar la provocació que una sèrie de persones, algunes d'elles amb simbologia feixista, van envair la plaça de la Muntanyeta, lloc on es duia a terme la concentració, amb l'ànim de provocar a les persones allí concentrades. Els contramanifestants, amb crits de menyspreu i odi, la impunitat de les seues actuacions va ser propiciada, fonamentalment, per la Policia Nacional, que no va identificar com hauria d'haver-ho fet i va permetre la celebració d'una concentració no comunicada en el mateix lloc i hora que la comunicada formalment a Subdelegació del Govern.
Posteriorment el Nou d'Octubre, aquesta vegada a la ciutat de València, vam poder veure com una concentració no autoritzada de caràcter feixista boicotejava i agredia els participants de la manifestació degudament comunicada que es va celebrar aqueix dia en commemoració del Nou d'Octubre i a favor del valencià, fets que estan sent investigats per la justícia. Aquest Ple ja va aprovar una Declaració Institucional condemnant aquests fets el passat mes d'octubre.
Finalment el passat 28 del mateix mes, de nou en aquesta ciutat, una manifestació, una altra vegada degudament comunicada, en solidaritat amb el poble català i contra la repressió i l'aplicació del 155, va patir la provocació des del seu inici per part d'un petit grup de persones, novament amb símbols feixistes, que enarborant novament la bandera rojigualda, van intentar boicotejar l'acte i que, davant la permissivitat de la policia que no els identificà i no va paralitzar en la Plaça dels Estels, lloc del qual eixia la manifestació degudament autoritzada, van marxar en paral·lel agrupant a més gent al llarg del recorregut en actitud violenta i agressiva, actitud que va generar situacions de tensió que no van arribar a més per la fermesa de les persones que integraven la manifestació.
Aquestes actituds violentes havien estat anunciades prèviament per les xarxes socials amb missatges, signats per persones clarament reconeixibles, que incitaven a la violència i a agredir als manifestants, com, i citem literalment, ""Con banderas y porras x fabor k (sic) se vayan calentitos a casa" o "Deberiamos hacer (sic) una contramanifestación y darles de palos asta (sic) cataluña", per posar sols dos exemples.
Els responsables de la manifestació van sol·licitar a la Policia Nacional fins en cinc ocasions la retenció d'aquests alborotadors, primer en la mateixa Plaça dels Estels, posteriorment en l'Avinguda d'Alfonso el Sabio, i finalment a la Rambla, fins que en la part final de la manifestació van ser, per fi, retinguts.
Per l'exposat, el Ple de l'Ajuntament d'Alacant adopta els següents:
ACORDS
PRIMER.- L'Ajuntament d ́Alacant condemna fermament la violència verbal cap a les per- sones concentrades pel dret a decidir el passat 1 d'octubre a la Plaça de la Montanyeta, on es trobava, a més, un regidor d'aquest ajuntament que fou insultat per exercir un dret.
SEGON.- L'Ajuntament d'Alacant exigeix que es depuren responsabilitats i que la Subdelegació del Govern demande la identificació dels boicotejadors per insultar, amenaçar i cridar als participants en la manifestació del 28 d'octubre de 2017, per intentar impedir el seu democràtic exercici a la llibertat d'expressió i manifestació, i la incoació de les pertinents sancions administratives a causa de la Llei de Seguretat Ciutadana.
TERCER.- Donar trasllat d'aquesta Declaració Institucional al Subdelegat del Govern a Alacant, al President de la Generalitat Valenciana i a tots els grups polítics amb representació a les Corts Valencianes.
Alacant, 25 de gener de 2018



No hay comentarios:

Publicar un comentario